De 3 grunderna för en bra spelautomat

Posted by Daisy Eriksson on juli 12, 2018
Design

Spelautomater har legat på speltopplistan i flera år. I grund och botten är det enkla spel, du behöver oftast bara trycka på några knappar och sedan hålla tummarna för bonusrundan och chansen på storvinsten. Funderar du på att ge dig in på marknaden? Vill du veta vilka grundpelare ska du kolla efter innan du bestämmer dig för vad du vill spela? Här är de viktigaste sakerna att titta på. 

Grafiken

Bra grafik är roligare. Visst finns det en viss nostalgi som gör det roligt att spela äldre spel med sämre grafik, bara för att du har fina barndomsminnen kring spelet. Men du har inga barndomsminnen kring spelautomater så snygg grafik är ett måste. Om du tittar på några exempel online får du snabbt en uppfattning om variationerna som finns. Majoriteten har dock bra grafik så du behöver inte leta länge för att hitta ett spel som ser bra ut på ytan.

Bonusarna

Det är trots allt ett casinospel. Om det ska vara roligt i det långa loppet behöver spelet erbjuda bra vinster och bonusar för att det ska vara värt tiden. Det behöver inte nödvändigtvis finnas gigantiska miljonvinster, de kräver ofta högre insatser. Istället kan du se vad som är minimuminsatsen och vad du har chansen att vinna. Det är minst lika kul att spela för 2 kronor och vinna 2000. Bonusspelen brukar vara roligare men svårare att få, det är här du kan vinna spelets största vinster. Du kan behöva spela memory, snurra på hjul, klicka på rätt symbol och så vidare. Du kan läsa om bonusspelen på nätet och se vilka som låt roligast.

Musiken

Dålig musik förstör ett spel. I många varianter har spelet bara ett ljudspår som upprepas om och om igen. Har man gjort det rätt kommer du inte störas av upprepningen. Men stör du dig på musiken blir det ett irritationsmoment och sedan ger du dig av för att hitta ett nytt spel. Det går att skruva ned musiken helt på alla spelautomater, samtidigt förstör det stämningen när du inte får höra klirret från vinsterna eller ljudet när du snurrar på hjulen.