För dig som ska välja gymnasium

Posted by Daisy Eriksson on augusti 20, 2021
Design

Att välja gymnasium och program kan kännas som att gå i en djungel. Oavsett om du bor i en liten småstad med tre skolor eller en stor stad med över 30 olika gymnasium och inriktningar så är det svårt att välja rätt. Som en snart 16-åring behöver du försöka klura ut vad du vill göra i framtiden, och välja utefter det. Det är mycket press. För att dessutom has en bra chans i din utbildning vill du välja rätt skola för dig.

Att välja rätt

Vissa vet redan vad de vill göra med sin framtid. Om du vill jobba som chef på ett stort företag går du antagligen ekonomi, medan du som vill jobba som reseguide istället går hotell och turism. Men du som inte har någon aning har det något svårare. Därför är det bra att välja linjer som är väldigt öppna.

Till exempel natur, ekonomi och samhällsprogrammet. Dessa låser upp många vägar, oavsett om du ger dig ut i arbetslivet efter gymnasiet eller väljer att plugga vidare. Sedan vill du såklart välja en bra skola. En bra skola ger dig stöd för framtiden, och en bra grund att stå på. Klicka dig vidare här till Kunskapsskolan för att lära dig hur du ansöker dit så att du kan välja rätt för dig.